Kapat !
Haziran 2010-Bilgi Dersanesi

ADS

-

30 Haziran 2010 Çarşamba

Burcu Bessling Mini Etek seksi resimleri – Yemekteyiz


TwitterTwitter Takip

Yıldız Asyalı seksi bikinili resimleri videosu evcilik oyunu





TwitterTwitter Takip

rammstein istanbul konseri 2010 mesutsuto d-day

TwitterTwitter Takip

Unutulmaz dizisi 51.BÖLÜM fragmanı izle

TwitterTwitter Takip

Hollanda 2-1 Slovakya Maç Özeti golleri Netherlands - Slovakia

TwitterTwitter Takip

Paraguay 5 Japonya 3 özet Güney Afrika 2010 TRT

TwitterTwitter Takip

Müjde Ar'ın Twitter Hesabı Satılık video

TwitterTwitter Takip

Harry Potter Deathly Hallows Trailer Yeni film fragman

TwitterTwitter Takip

Dream Tv Şebnem Ferah Hafta Sonu Bölüm izle

TwitterTwitter Takip

George Dalaras concert in Istanbul 2010 konser görüntüleri

TwitterTwitter Takip

PELİN BATU canlı yayında uyku video

TwitterTwitter Takip

Esra Erol canlı yayında evleniyor video izle

TwitterTwitter Takip

Metallica İstanbul Konseri ! 27 Haziran 2010 video

TwitterTwitter Takip

Mürsel O Kilotlu Çorap Ne Oğlum video geniş aile dizisi

TwitterTwitter Takip

Halil Kurt - Unutulmaz [Ağlama Yağmur Gözlüm] dinle

TwitterTwitter Takip

Metallica Creeping Death LIVE (Sonisphere 2010 İstanbul)

TwitterTwitter Takip

Kendi seksi resimleri– Evcilik Oyunu


TwitterTwitter Takip

29 Haziran 2010 Salı

2010 Fanta Gençlik Festivali Turnesi Şebnem Ferah


2010 Fanta Gençlik Festivali illere göre yer ve saatleri belli oldu Konu altındaki linklerden bakabilirsiniz..
Bu yıl dokuzuncusu düzenlenen Fanta Gençlik Festivali, 16 şehirde gençlere yine eğlence ve müzik dolu bir dünya sunuyor. 30 Haziran`da İzmit`ten
başlayacak olan Festival`de, Şebnem Ferah, Ceza ve TNK ile 24 Temmuzda İstanbul`da sona erecek..

Festival, 30 Haziran`dan itibaren bir ay boyunca Tekirdağ`dan Diyarbakır`a, Trabzon`dan Antalya`ya kadar tam 16 şehre konuk olacak.

Müzik dünyasının 4,5 yıllık bekleyişini geçtiğimiz aylarda “Benim Adım Orman” albümüyle sona erdiren Şebnem Ferah, Fanta Gençlik Festivali`nde yeni
ve eski albümlerinden şarkılarla, beğenilen performansını sergileyecek. Festivalde ayrıca, yeni albümünü Mayıs ayında yayınlamaya hazırlanan ünlü
rap sanatçısı Ceza ve 2004 yılında düzenlenen “Fanta Genç Yetenekler Arıyor” yarışmasının birincisi olan, önümüzdeki günlerde albümlerini yayınlayacak
TNK grubu da sürprizlerle dolu sahne şovlarıyla gençlerle buluşacak.

Daha önceki sekiz yıl içinde 46.000 km yol yaparak, sanatçıları 2,5 milyonu aşkın gençle buluşturan Fanta Gençlik Festivali, Türkiye`nin en yaygın müzik
etkinliği olma özelliğini taşıyor. Fanta Gençlik Festivali`ne katılan sanatçılar Haziran-Temmuz ayları içinde toplam 6.000 km yol yapacak. 10 tır, 2 kamyon ve 15 araç, sanatçıları ve ekipmanlarını 16 şehire taşıyacak. 300`e yakın kişinin sürekli çalışacağı Fanta Gençlik Festivali`nde yerel ekiplerle birlikte çalışan sayısı 2 bini bulacak.

NOT: Şuan sadece Fanta festivali tarihleri belli yer ve saatleri belli olduğunda burada yayınlanacaktır.

TwitterTwitter Takip

Gönülçelen dizisi Cansel Elçin Fotoğrafları

Gönülçelen dizisi başrol oyuncularından Cansel Elçin Fotoğrafları

TwitterTwitter Takip

Napolyon Bonapart hayatı savaşları biyografisi

Napolyon Bonapart Korsika’da, adanın Fransaya bağlanmasından 1 yıl sonra doğdu. Öğrenimini Brienne Askeri okulunda yaptı. Kraliyet ordusuna girdi, Valance ve sonra Aux onne garnizonunda bulundu 1789’da Fransız Devrimi’ne katıldı. Toulon Kuşatması’nda (1793) topçu kuvvetlerini komuta ediyordu, ondan sonra tuğgeneral oldu. General Bonapart Paris’te kralcı bir ayaklanmayı bastırdı ve İtalya Ordu’sunun komutasını aldı.

Avusturyalılara karşı bir dizi ezici zafer (Lodi, Castinlione, Arcole, Rivoli) kazandı. 1799’da İngilizlilere Hindistan yolunu kesmeyi amaçlayan Mısır Seferi’nden dönüşünde Direktuar Hükümeti’ni devirdi ve birinci konsül oldu. Artık onun mutlak iktidara doğru gidişini hiçbir şey durduramayacaktı.

2 Aralık 1804’te, Napolyon I adıyla imparatorluk tacını giymişti ki, Avrupa ülkelerinin güç birliğiyle çatışmak zorunda kaldı. İngilizlere yenildi(Trafalgar), ama Avusturya Rusya ordularını Ulm ve Austerlitz’de (1805), Prusyalıları Jena’da (1806), gene Rusları Eylau ve Firiedland’da (1807) birbiri ardından yenilgiye uğrattı.

Tilsit Barışı Napolyon’u Avrupa’nın hakimi yaptı. Yalnız İngiltere ona karşı koyuyordu. Napolyon İngiltere’ye baş eğdirmek için, kıta ablukasının başlatarak Avrupa’nın kapılarını İngiliz ticaretine kapadı. Bu tedbir Fransa’yı bütün kıyıları denetlemeye, imparatoru da ardı arkası kesilmeyen Fethilere zorladı. Portekiz İspanya (1808), kilise devletlerini (1809) 2.Avusturya Seferi’yle Eckmühle ve Wakram zaferi (1809) .

Karısı imparatoriçe Josephine’in çocuğu olmayınca onu boşayıp Avusturya arşidüşesi Marie-louise ile evlendi. 1811 yılında, tek oğlu Roma kralı Napolyon II doğdu. Çocuk 21 yaşında ölecekti.

TwitterTwitter Takip

İspanya 1-0 Portekiz maç özeti 29 06 2010 Dünya kupası

Portekiz 0-1 İspanya maçı özeti
2010 Dünya Kupası’nda ikinci tur maçında İspanya ile Portekiz karşılaştı. Cape Town’daki 66 bin seyirci kapasiteli Green Point Stadı’nda oynanan maç büyük çeküşme içinde geçti.Portekiz kalecisinin devleştiği maçta İspanya golü 63.dk.da buldu.David Villa yükselen grafiği ile golünü attı.İspanya bu golle çeyrek finale yükseldi
Maçın 63.dk.da sol taraftan David Villa o topa iyi hareketlendi. İlk vuruşunda top Eduardo’dan döndü. Devamında Villa yüksek bir vuruşla topu ağlara gönderdi. Bu sonuçla İspanya İle Paraguay çeyrek final maçı oynayacaklar.


Spain 1-0 Portugal


TwitterTwitter Takip

Türk malı 16.bölüm sezon finali 28 haziran izle

Show tv nin yeni dizisi Türk malı 16 .bölümü ile 28 haziran da sezon finaliyle tatile giriyor.Dizinin konusu kısaca şu şekilde.Erman ile Abiye, yirmi yıllık evli bir çift. Ve doğal olarak artık çok sıkılmışlar birbirlerinden, ama müebbet hapis misali, birbirlerine tahammül etmek zorundalar. Ayrı yumurta ikizi iki sorunlu çocuk ve hepsinden daha sorunlu bir kayınbirader de, ekstra eziyet olsun diye verilmiş Erman ile Abiye’ye

.
.

.

.
.
.

.

.
.

TwitterTwitter Takip

Keskin Nişancı filmini online izle 29 haziran Kanaltürk

Çeçenler’in elinde bulunan bir nükleer güç santrali, bir grup terörist tarafından ele geçirilmek üzeredir. ABD ise bu katliamı önlemek için Özel Kuvvetler görevlisi olan Painter’ı görevlendirir. Zamana karşı yarıştığı bu yeni görevi Painter için hiç de kolay olmayacaktır. Milyonların ölümüne ve dünyanın iki büyük gücünün devrilmesine sebep olacak patlamayı önlemek için mekanizmayı etkisiz hale getirmek zorundadır.

Yönetmen: MARCUS ADAMS

Oyuncular: WESLEY SNIPES, EMMA SAMMS, WILLIAM HOPE, ANTHONY WARREN, PETER YOUNGBLOOD HILLS, RYAN MCCLUSKEY

TwitterTwitter Takip

27 Haziran 2010 Pazar

Ntv lys-2 sınav soruları yorumları çözümleri video

TwitterTwitter Takip

Adanalı dizisi Ali ile Nazlı Düğün vurulma sahnesi izle sezon finali izle

Maraz Ali ve Nazlı’nın düğün hazırlıkları tamamlanmıştır.Düğün tüm güzelliği ile devam ederken birden ıssız bir araba gelir.Düğün günü her şey çok güzel giderken ortaya çıkan bir suikastçı düğüne gölge düşürecektir.


.

TwitterTwitter Takip

Almanya ingiltere maç özeti 27 06 2010 golleri video

Almanya 4-1 İngiltere maç özeti golleri izle 27 06 2010

2010 Dünya kupası maçında Almanya ile İngiltere karşılaştı.Almanya 20.dk.da 1-0 öne geçti. Klose kaleci James ile karşı karşıya kaldı ve golü attı. 32.dk.da Almanya dan Muller ceza sahasına girerken sol çaprazdaki Podolski’ye güzel bir pas attı ve Podolski takımını 2-0 öne geçirdi. 37 de Upson ceza sahasında topla buluştu ve takımının farkı bire indirmesini sağladı. İlk yarı Almanya 2-1 önde kapadı

Almanya 2.yarıda da etkili oldu.67 ve 70.ve dakikada Muller iki gol atarak Almanya’yı 4-1 öne geçirdi.Çeyrek finale yükselen Almanya, Arjantin-Meksika maçının galibiyle karşılaşacak ve bu karşılaşma 3 Temmuz tarihinde saat 17:00′de oynanacak.

Kart cezası sona eren Alman forvet Miroslav Klose’un, Cacau’nun yerine yeniden ilk 11′de yer aldı. Orta sahada ise sakatlığı devam eden ve oynaması şüpheli olan Bastian Schweinsteiger de İngiltere karşısında sahada yer aldı.

İngiltere Teknik Direktörü Capello ise Slovenya ile oynanan maçta kart cezalısı olduğu için oynayamayan Jamie Carragher’ın cezası bitmesine rağmen forma vermedi. Capello stoperde yine Matthew Upson’ı oynattı.


Germany 1-0 England (Last 16)
.
.Germany 2-0 England (Last 16)

Germany 2-1 England (Last 16)


.
Germany 3-1 England (Last 16)


.Germany 4-1 England (Last 16)


ALMANYA: 1-Manuel Neuer; 16-Philipp Lahm, 3-Arne Friedrich, 17-Per Mertesacker, 20-Jerome Boateng, 13-Thomas Mueller, 6-Sami Khedira, 7-Bastian Schweinsteiger, 10-Lukas Podolski, 8-Mesut Ozil, 11-Miroslav Klose.

İNGİLTERE: 1-David James; 2-Glen Johnson, 15-Matthew Upson, 6-John Terry, 3-Ashley Cole; 16-James Milner, 4-Steven Gerrard, 8-Frank Lampard, 14-Gareth Barry; 19-Jermain Defoe, 10-Wayne Rooney.

HAKEM: Jorge Larrionda (Uruguay)

TwitterTwitter Takip

Arjantin Meksika maçı canlı 27.06.2010 özet golleri

Arjantin Meksika maçı canlı seyret geniş özeti izle

2010 Dünya Kupası ikinci tur eleme maçında Meksika ile Arjantin ile karşı karşıya geliyorlar. Johannesburg’daki 88 bin seyirci kapasiteli Soccer City Stadı’nda oynanacak maç saat 21.30′da başlıyor. Maçı İtalyan hakemler Roberto Rosetti, Paolo Calcagno ve Stefano Ayroldi yönetiyor..

Gol krallığı yarışında iki futbolcuyla ilk sırayı paylaşan Arjantinli Gonzalo Higuain ile Carlos Tevez, ilk 11′de oynuyor. Sergio Aguero ve Diego Milito ise yedek kalacak. Defans oyuncuları Gabriel Heinze, Walter Samuel ve Jonas Gutierrez’in de ilk 11′de oynayacak.
Meksika Teknik Direktörü Javier Aguirre’nin, Hector Moreno’nin yerine, cezası sona eren Meksikalı defans oyuncusu Efrain Juarez’i ilk 11′de de yerealacak.

TwitterTwitter Takip

26 Haziran 2010 Cumartesi

LYS-3 Edebiyat-Coğrafya Sınavı ntv izle video

Üniversite adaylarının LYS-3 Edebiyat-Coğrafya Sınavı bugün gerçekleşiyor. Saat 10.00'da başlayan sınava yaklaşık 635 bin kişi giriyor.

2 bin 22 binada, 30 bin 557 salonda yapılan sınavda 92 bin 515 kişi görev alıyor.
Tek oturumda gerçekleştirilecek sınav, 120 dakika sürecek. LYS-3'te Türk Dili ve Edebiyatı, Coğrafya-1 testleri yer alacak. Türk Dili ve Edebiyatı testinde 56 soruya 85 dakika, Coğrafya-1 testinde 24 soruya 35 dakika cevaplama süresi verilecek.
Sınavlarda her test için ayrı soru kitapçığı bulunacak ancak tek cevap kağıdı kullanılacak. Bir test için tanınan süre bittiğinde ilgili teste ait soru kitapçıkları toplanırken ve diğer teste ait soru kitapçıkları dağıtılırken ara verilmeyecek.

YASAKLAR


Adayların sınava gelirken yanlarında mutlaka 2010-LYS Sınavı Giriş ve Kimlik Belgesi, fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgesi (nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, pasaport vb.) bulundurmaları zorunlu tutuluyor.
Sınava Giriş ve Kimlik Belgesi olmayan veya bu belgenin fotokopisi veya faks metni ile gelen adaylar kesinlikle sınava alınmayacak. Bu iki belgeyi yanında bulundurmayan aday, ileri süreceği neden ne olursa olsun sınava giremeyecek.
Görevlilerin kimlik belgesinden adayı tanımakta zorluk çekmeleri halinde kontrol için, adayların bir fotoğraflarını da yanlarında getirmeleri isteniyor.
Adayların sınava gelirken yanlarında cep telefonu, çağrı cihazı, telsiz, fotoğraf makinesi, cep bilgisayarı, saat fonksiyonu dışında fonksiyonu bulunan saat, sözlük işlevi olan elektronik aygıt, hesap makinesi gibi her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlarla silah ve benzeri teçhizat, müsvedde kağıt, defter, kitap, sözlük, pergel, açıölçer, cetvel gibi araçlarla sınava gelmeleri yasaklandı.
Cep telefonu yanında olan adaylar kesinlikle sınav binalarına alınmayacak. Başları açık olmayan veya kılık kıyafetleri yürürlükteki mevzuata uygun bulunmayan adaylar da sınava katılamayacak.
Gerekli kimlik kontrolleri ve yerleştirme işlemleri tamamlandıktan sonra salon başkanı sınavda uyulacak kuralları adaylara hatırlatacak ve test sorularını cevaplamak için kullanılacak cevap kağıtları dağıtılacak ve sınav saat 10.00'da başlayacak. Soru kitapçıkları kopyanın önlenmesi amacıyla farklı türlerde basıldı.
Öğrenciler, sınavdaki testin süresi bitinceye kadar dışarı çıkamayacak.

SINAVDAKİ KURALLAR

Adayların sınav süresince konuşmaları, kopya çekmeleri veya kopya vermeleri, salondaki görevlilere soru sormaları, birbirlerinden kalem, silgi gibi malzemeler istemeleri, başkalarını rahatsız edecek şekilde bir şeyler yeyip içmeleri, sınav düzenini bozacak davranışlarda bulunmaları da yasaklar arasında yer alıyor.
Bu yasaklara uymadığı tespit edilen adayların sınava devam etmelerine izin verilmeyecek ve sınavları iptal edilecek.

LYS PUANLARININ HESAPLANMASI

LYS'de uygulanan testlere verilen cevaplar her test için ayrı ayrı değerlendirmeye alınacak. Her adayın katıldığı her sınavda yer alan her test için bir standart puan hesaplanacak.
Hesaplanan standart puanlar, testlerin ağırlık oranları kullanılarak Ağırlıklı LYS puanları (ALYS) hesaplanacak. ALYS puanlarından her biri kendi içinde en küçüğü 100, en büyüğü 500 olan puanlara dönüştürülerek LYS puanları oluşturulacak.
LYS'de 180 ve üzeri puan alanlar, LYS puan türleri ile öğrenci alan lisans programlarını tercih edebilecek.
LYS sonuçlarının 15 Temmuza kadar internet aracılığıyla internetten adaylara duyurulması planlanıyor. Sınava giren ve sınavı geçerli sayılan tüm adaylara LYS Sınav Sonuç Belgesi gönderilecek. Bu belgede adayın her testteki doğru ve yanlış cevap sayısı, LYS puanları ve başarı sıraları, OBP ve AOBP'leri, yerleştirme puanları ve başarı sıraları yer alacak. Sınav sonuç belgesinde bir adayın yerleştirmede kullanılmayacak olan puanları yer almayacak.
YGS ve LYS sonuçlarına göre yükseköğretim programlarına yerleştirme, merkezi olarak yapılacak.

TwitterTwitter Takip

25 Haziran 2010 Cuma

Final sonrası Aşk-ı Memnu geyikleri yorumları

Final bölümüyle tüm Türkiye'yi ekrana kilitleyen Aşk-ı Memnu, Halit Ziya Uşaklıgil'in eserine sadık kaldı ve tüm Türkiye'yi göz yaşına boğdu.

Ancak final sahnelerinde Behlül'ün 'Yaban' dizisinin başrol aktörüne benzetilmiş halleri gülümsemelere yolaçtı. Dizinin bitmesi ile internet forumları ve twitter'e mesaj yağdıran Aşk-ı Memnu sevenleri ilginç yorumlar yaptı:

Aşk-ı Memnu'nun galibi Matmazel oldu...
Matmazel sonunda ön koltuğu nasıl da kaptı
Bari bir de yeni evlerini görseydik
Behlül'ün saçları siyah mıydı yaa..
Adnan Bey azıcık safmış galiba...
Firdevs Hanım nasıl da terkedildi. O sahne hayatten çok önemli izler taşıyordu...

Günlerdir merakla beklenen final, herkesin uzun süre unutamayacağı bir şekilde Aşk-ı Memnu Veda bölümü ile ekranlara veda etti.

Final Twitter'da dünya rekoru kırdı, Ekşi Sözlük ise kullanım dışı kaldı!

Dizinin finalini izlerken ve özellikle de finalin sona ermesinden itibaren herkes twit yazmaya başlayınca Aşk-ı Memnu, twitter'da "Trending: Worlwide" listesinde ilk sıraya oturdu.

Ekşi Sözlük ise bile işi gücü bıraktı Aşk-ı Memnu hakkında yazılanlardan dolayı Ekşi Sözlük serverleri taleplere yetişemeyip zorlandı..Türkiye'de Lost finalinden bile daha fazla izleyici topladığı kesin. Zaten finalden önce reytingleri daha da artırmak için Face üzerinden ipuçları vermiş akılları bulandırmışlardı..

İŞTE AŞK-I MEMNU VEDA TWITLERİ:

namezeyn: Bihter ölür, nihal delirir, firdevs yamulur, behlül kaçar Aşk-ı Memnu biter...

Aşk-ı Memnu da Kıvanç Tatlıtuğa YABAN diye bağırasım geldi...

snmozcn: fenerbahçeliler herşeyden habersiz toplanıp nihalin düğününe katılmaya gidiyormus... Aşk-ı Memnu

Şimdi, hepimiz eski sevgilimizin Aşk-ı Memnu;yu izlemiş olmasını ve biz ölürsek nasıl kahrolacağını anlamasını dilediysek, dağılabiliriz.

hayretemmi: OH BEEE!!! sonunda aşk-ı memnu bitti.... 2 ölü-1yaralı-1 de felç.... bu kadar kişinin ahını alırsanız olacağı bu :)

toBe_NormaL: RT @BanuEvci: Aşk-ı Memnu;nun en karlısı Matmazel çıktı... Olanların sonunda ona gün doğdu, üç göbek atsın...

sinancatak: ofise girişteki ilk manzara kızların oturmuş aşk-ı memnu izlemesi

fatoskarahasan: Aşk-ı Memnu dünya rekorlarına meydan okumuş. Hakkında en çok tweet yazılan başlık olmuş. Gururumuz büyük. Vatana millete hayırlı olsun.

HavleGuneyy: fenerbahçeliler herşeyden habersiz toplanıp nihalin düğününe katılmaya gidiyormus... Aşk-ı Memnu

ozgeakdemir: herkes aşk-ı memnu izliodu kardeşim balkondaydı karşıki evden görüntü bizm evden ses taktihni uyguladı nedense ben en çok firdevse acıdım :S

gogebakmaduragi: de Aşk-ı Memnudan sonra bir kitabı daha patlatacaklarmış İstanbul;un orta yerinde. Bihterler ölmesin diye yürüyün siz en olmadı.

kivancpehlivan: : tamam tehlike geçti. artık yengeler gönlünce sokaklarda dolaşabilir. aşk-ı memnu bitti.

kainattakizerre: Aşk-ı Memnu adı altında yasak elmaları yiyen zinagil ailesinde kaçınılmaz son... Türk televizyonlarına geçmiş olsun..

arzugoger: Twitter nasılsın, iyimisin:))Aşk-ı Memnu sendromu nasıl geçti:))Ama daha mühimi dün geceden yine kan döküldü..yine ateş düştüğü yeri yaktı:(

akselz: bugün iş miş yapılmaz ya aşk-ı memnu etkisinden çıkamadı millet.cumaya gitcekler bihter icin dua etmeyi unutmayın =P

Bihter’i, Behlül’ü, Adnan Bey’iyle 2 yıldır hayatımıza yer eden fenomen dizi “Aşk-ı Memnu” dün gece 79. bölümünde duygusal bir finalle ekrana veda etti. Kanal D’nin Halit Ziya Uşaklıgil’in aynı adlı eserinden ekrana uyarladığı “Aşk-ı Memnu”nun final gecesi dev bir yardım organizasyonuna dönüştü. Kanal D Suada’da, geliri Milliyet’in Baba Beni Okula Gönder kampanyasına bağışlanacak olan 700 kişilik dev bir organizasyon hazırladı. Dizinin final bölümü için Suada özel olarak dekore edilirken girişe dev harflerle ‘Aşk-ı Memnu Veda’ yazıldı. Geceye Beren Saat, Kıvanç Tatlıtuğ, Selçuk Yöntem ve Nebahat Çehre başta olmak üzere dizinin tüm ekibi katıldı. Suada’daki özel gecede barkovizyonlardan dizinin son bölümü seyredildi. ‘Aşk - ı Memnu’nun Bihter’i Beren Saat, bir gün önce Maçka Frame’deki ekip yemeği sonrası basına görüntü vermemek için mutfak kapısından kaçarken burktuğu ayağını çorapla kamufle ettiği alçılı ayağıyla katıldı.

Dizinin Behlül’ü Kıvanç Tatlıtuğ, geceye 5 aylık sevgilisi İdil Fırat’la el ele katıldı. Adnan Bey’i canlandıran Selçuk Yöntem’e, gecede eşi Cihan Yöntem eşlik etti. Yeni bölüm yazısı ekranda görünür görünmez Suada’da büyük bir alkış, ıslık ve tezahürat koptu. Dizinin final bölümü nedeniyle İstanbul sokakları dizi izlemek için evlerine giden vatandaşların yokluğu nedeniyle tam manasıyla hayalet şehre döndü.

TwitterTwitter Takip

LYS-3 Edebiyat-Coğrafya Sınavı 26.06.2010 sorular-cevaplar

LYS, Türkiye'de 81 il merkezi ile Lefkoşa'da gerçekleştirilecek. Saat 10.00'da başlayacak sınava yaklaşık 635 bin aday girecek. 2 bin 22 binada, 30 bin 557 salonda yapılacak sınavda 92 bin 515 kişi görev alacak.

Tek oturumda gerçekleştirilecek sınav, 120 dakika sürecek. LYS-3'te Türk Dili ve Edebiyatı, Coğrafya-1 testleri yer alacak. Türk Dili ve Edebiyatı testinde 56 soruya 85 dakika, Coğrafya-1 testinde 24 soruya 35 dakika cevaplama süresi verilecek.

Sınavlarda her test için ayrı soru kitapçığı bulunacak ancak tek cevap kağıdı kullanılacak. Bir test için tanınan süre bittiğinde ilgili teste ait soru kitapçıkları toplanırken ve diğer teste ait soru kitapçıkları dağıtılırken ara verilmeyecek.

Yasaklar

Adayların sınava gelirken yanlarında mutlaka 2010-LYS Sınavı Giriş ve Kimlik Belgesi, fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgesi (nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, pasaport vb.) bulundurmaları zorunlu tutuluyor.

Sınava Giriş ve Kimlik Belgesi olmayan veya bu belgenin fotokopisi veya faks metni ile gelen adaylar kesinlikle sınava alınmayacak. Bu iki belgeyiyanında bulundurmayan aday, ileri süreceği neden ne olursa olsun sınava giremeyecek.

Görevlilerin kimlik belgesinden adayı tanımakta zorluk çekmeleri halinde kontrol için, adayların bir fotoğraflarını da yanlarında getirmeleri isteniyor.

Adayların sınava gelirken yanlarında cep telefonu , çağrı cihazı, telsiz, fotoğraf makinesi, cep bilgisayarı, saat fonksiyonu dışında fonksiyonu bulunan saat, sözlük işlevi olan elektronik aygıt, hesap makinesi gibi her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlarla silah ve benzeri teçhizat, müsvedde kağıt, defter, kitap, sözlük, pergel, açıölçer, cetvel gibi araçlarla sınava gelmeleri yasaklandı.

Cep telefonu yanında olan adaylar kesinlikle sınav binalarına alınmayacak. Başları açık olmayan veya kılık kıyafetleri yürürlükteki mevzuata uygun bulunmayan adaylar da sınava katılamayacak.

Gerekli kimlik kontrolleri ve yerleştirme işlemleri tamamlandıktan sonra salon başkanı sınavda uyulacak kuralları adaylara hatırlatacak ve test sorularını cevaplamak için kullanılacak cevap kağıtları dağıtılacak ve sınav saat 10.00'da başlayacak. Soru kitapçıkları kopyanın önlenmesi amacıyla farklı türlerde basıldı.

Öğrenciler, sınavdaki testin süresi bitinceye kadar dışarı çıkamayacak.

Sınavdaki kurallar

Adayların sınav süresince konuşmaları, kopya çekmeleri veya kopya vermeleri, salondaki görevlilere soru sormaları, birbirlerinden kalem, silgi gibi malzemeler istemeleri, başkalarını rahatsız edecek şekilde bir şeyler yeyip içmeleri, sınav düzenini bozacak davranışlarda bulunmaları da yasaklar arasında yer alıyor.

Bu yasaklara uymadığı tespit edilen adayların sınava devam etmelerine izin verilmeyecek ve sınavları iptal edilecek.

LYS puanlarının hesaplanması

LYS'de uygulanan testlere verilen cevaplar her test için ayrı ayrı değerlendirmeye alınacak. Her adayın katıldığı her sınavda yer alan her test için bir standart puan hesaplanacak.

Hesaplanan standart puanlar, testlerin ağırlık oranları kullanılarak Ağırlıklı LYS puanları (ALYS) hesaplanacak. ALYS puanlarından her biri kendi içinde en küçüğü 100, en büyüğü 500 olan puanlara dönüştürülerek LYS puanları oluşturulacak.

LYS'de 180 ve üzeri puan alanlar, LYS puan türleri ile öğrenci alan lisans programlarını tercih edebilecek.

LYS sonuçlarının 15 Temmuza kadar internet aracılığıyla internetten adaylara duyurulması planlanıyor. Sınava giren ve sınavı geçerli sayılan tüm adaylara LYS Sınav Sonuç Belgesi gönderilecek. Bu belgede adayın her testteki doğru ve yanlış cevap sayısı, LYS puanları ve başarı sıraları, OBP ve AOBP'leri, yerleştirme puanları ve başarı sıraları yer alacak. Sınav sonuç belgesinde bir adayın yerleştirmede kullanılmayacak olan puanları yer almayacak. YGS ve LYS sonuçlarına göre yükseköğretim programlarına yerleştirme, merkezi olarak yapılacak. TwitterTwitter Takip

MSN 2011 beta sürümü yükle indir

İnternette ençok kullanılan programlardan olan MSN 2011 yeni sürümü çıktı. Windows Live 2011′in beta programı halka sunuldu. Programı indirmek için MSN 2011 linki alt kısımda verilmiştir.Dünyanın en çok kullanılan online sohbet programı olan Windows Live (MSN) 2011 yeni sürümüyle kullanıcıların hizmetine sunuldu. Microsoft MSN’in popülerliğini kullanıp kendine has bir sosyal ağ oluşturmak için son birkaç sürümdür Windows Live Essentials adlı program paketinle birlikte veriliyor

MSN 2011 beta sürümünü yüklemek için tıklayınız

İçerisinde Windows Live Messenger’ın da bulunduğu bu paket sayesinde, fotoğraflarınızı paylaşabileceğiniz bir alan kolayca montaj yapabileceğiniz bir program, blog’unuza daha rahat yazı yazabilmeniz içinse özel bir yazılım da mevcut edilmiş.

Windows Live Essentials (Windows Live Temel Parçalar), adlı bu yazılım paketinin beta sürümünde şimdilik Türkçe desteği bulunmuyor. Microsoft’un sitesinde yapılan açıklamaya göre MSN 2011 Windows XP’yi desteklemiyor. Sadece Vista ve Windows 7′de çalışacak olan program paketi beta testlerinde gelen eleştirilere ve talebe göre XP’ye de uyarllanması bekleniyor.

Program paketinin içerisinde, bilgisayarınızdaki dosyalarınızı otomatik olarak Live Space alanınıza yedekleyen sync adlı bir program da bulunuyor. Ufak kullanıcıların güvenliği için ise aile paketi adlı özel bir koruma yazılımı da paketin içerisinden ulaşabilirsiniz.

TwitterTwitter Takip

Mehmet Ali Birand'ın Öcalan'ın idamı açıklaması

ocalan_idam_edilemedi_cunku.jpg (250×177)NTV ekranlarında yayınlanan ve Çiğdem Anat’ın sunduğu NTV soruyor programında gazeteci Mehmet Ali Birand çarpıcı açıklamalarda bulundu.

ABD Öcalan’ın asılmasını istiyordu
Öcalan’ın yakalandığı tarihte ABD başkanı olan Clinton’un PKK sorunun çözüleceğine çok inandığını kaydeden Birand, ABD’nin o dönemde Öcalan’ın asılmasından yana olduğunu ileri sürdü.

Öcalan asılamadı çünkü
Öcalan’ın Türkiye’ye getirilmesinin ardından, Genelkurmay, MİT ve hükümetin Öcalan’ın asılmasına karşı çıktığını ileri süren Birand, ‘Öcalan asılamadı çünkü, asıldığı taktirde çatışmanın artacağını ve ortalığın kan gölüne dönebileceğini öngördüler’ dedi.

İşte Birand’ın canlı yayındaki o sözleri:

TwitterTwitter Takip

Aşkı Memnu dizisinin finali…VİDEO izle

aski_memnu_final_sahnesi_izle_video.jpg (250×177)Kanal D ekranlarında yayınlanan ve geniş bir izleyici kitlesine sahip olan Aşkı Memnu’da final vaktiydi. Dizinin Veda bölümü izleyenleri ekrana kilitledi. Bihter’in silahla kalbinden kendini vurduğu sahne, ekran başındakileri gözyaşına boğdu.

BİHTER KALBİNE SIKTI
Yasak aşk dizinin son bölümünde tüm çıplaklığıyla ortaya çıktı. Bihter ve Behlül’ün yasak aşkını öğrenen Adnan Bey soluğu Bihter’in yanında aldı. Ancak Bihter göğsüne silahı dayamış ve karşısında Behlül vardı. Bihter kalbine sıktı.. Beşir öldü.. Kızının ölümüne dayanamayan Firdevs Hanım felç geçirdi.

KOPARTAN REPLİK
Behlül, Robinson Crusoe görüntüsüyle Bihter’in mezarı başında kötü bir tiradla izleyiciyi hayal kırıklığına uğrattı. Hele bir replik vardı ki biraz da olsa duygusallaşan izleyiciyi ekran başında koparttı. Klasik Behlül cümlesi BEHLÜL KAÇAR.. Evet Behlül’ün veda cümlesi oldu..

İşte Behlül’ün o veda sahnesi:
NİHAL HASTANEDE Nihal hastanelere düştü. Adnan Bey kızının başından bir an bile ayrılmadı. Dizinin tek kârlı çıkanı vardı.. Matmazel… Dizinin son sahnesinde Adnan Bey, Nihal, Bülent ve Matmazel yalıyı terk ederek diziyi sonsuza uğurladı.. İşte milyonları ekrana kilitleyen Aşkı Memnu Dizisi’nin final sahnesi:

AŞK – I MEMNU VEDA BÖLÜMÜNÜ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Aşk-ı Memnu Veda Özet 1:
Aşk-ı Memnu Veda Özet 2:

TwitterTwitter Takip

Barack Obama ve Dmitriy Medvedev,hamburgericide buluştu

obama_ve_medvedev_hamburgercide.jpg (250×177)ABD Başkanı Barack Obama ve konuğu Rusya lideri Dmitriy Medvedev, dün öğle yemeğini hamburgercide beraber yedi.

Obama, Medvedev’i geçen yıl yardımcısı Joe Biden ile gittiği başkent Washington dışındaki Ray’s Hell Burger’e götürdü. İki lider yemek sırasında tercümanları aracılığıyla sohbet etti. Ray’s Hell Burger’da köftesi 284 gram olan hamburgerler, 6.95 dolardan satılıyor.

OBAMA KOLA İÇMEDİ
Obama çedar peynirli, soğanlı, domatesli, marullu, turşulu çizburger yerken yanında soğuk çay tercih etti. Medvedev’in menüsü ise çedar peynirli, soğanlı, jalapeno biberli ve mantarlı çizburger oldu. Medvedev çizburgerinin yanında ise asitli içeceği tercih etti.

ham.jpg

TwitterTwitter Takip

En Uzun tenis maçı isner mahut maçı izle video

Wimbledon 1.tur maçında karşılaşan John Isner ve Nicolas Mahut arasında oynanan karşılaşma tenis tarihinin en uzun maçı olarak tarihe geçti.
Wimbledon 1.tur maçında karşılaşan John Isner ve Nicolas Mahut arasında oynanan karşılaşma tenis tarihinin en uzun maçı olarak tarihe geçti. İşin ilginç yanı Salı günü başlayan maç Çarşamba da bitmedi. Bu farklı mücadeleye Perşembe günü devam edilecek. Maç yaklaşık 10 saatten beri oynanıyor ve bitmek de bilmiyor.

Tüm zamanların en uzun karşılaşması:

HEYECAN BUGÜNE TAŞINDI
Toplam 174 dakika süren 4 set sonunda eşitlik bozulmadı ve maçın kalan bölümü Çarşamba’ya taşındı. Öğlen saatlerinde başlayan mücadele Çarşamba da sona ermedi. İlk gün oynanan 174 dakikanın üzerine 426 dakikada daha eklendi ve heyecan Perşembe’ye taşındı.

Tarihe geçen maçın ilk setini 6-4 Isner kazandı. 2 ve 3. setleri 6-3 ve 7-6 kazanan Mahut setlerde 2-1 öne geçti. Isner 4. seti 7-6 alarak skoru 2-2′ye getirdi. Karşılaşmanın 5. setinde oyunlar 6-6 olunca, kural gereği “Tie-break” uygulanmaması nedeniyle, taraflardan biri oyunlarda 2 farklı öne geçene kadar sete devam edildi. Fakat yine olmadı…

1. TURDA TAKILDILAR
İKİ raket toplamda 163 oyun oynayarak tenis tarihinin bir maçta en çok oynanan oyun rekorunu da kırdılar. İlk 4 sette 45 oyun çıkartan ikili son sette tamı tamına 118 kez karşı karşıya geldi. Ve tüm bunlardan sonra hava yine karardı ve maç komiseri mücadeleyi bugüne erteledi.. İşin garibi ise bugün Wimbledon’da 2. tur maçları bitiyor ve bu ikili hala 1. tur maçlarına devam edecekler. Eğer birisi bu maçı kazanmaya karar verirse aynı gün 2. tur maçına çıkmak zorunda kalabilir.

Galeri Başlığı

Galeri Başlığı

TwitterTwitter Takip

Hastayım Sana filmini online izle 25 haziran Tv8

Psikolog bir anne, hastası olan orta yaşlardaki bir kadına yeni sevgilisi ile arasındaki yaş farkının getirdiği sorunlar hakkında yardımcı olmaktadır. Ama yardım ettiği kadının, sorunlu sevgilisinin kendi oğlu olduğunu öğrenince işler karışır.

Orijinal Adı : Prime Yönetmen : Ben Younger Oyuncular : Uma Thurman, Meryl Streep, Bryan Grennberg Yapım : 2005

TwitterTwitter Takip

Yatağımdaki Kız filmini online izle 25 haziran TNT

142v97q.jpg (500×743)Mimar Newton Davis, kız arkadaşı Becky’ye evlenme teklif etmek için muhteşem bir ev inşa eder. Ne yazık ki Becky, hem Newton’u hem de evi reddeder. Büyük hayal kırıklığının ardından Newton, Gwen adlı işi gücü yalan olan bir garsonla tek gecelik bir ilişki yaşar. Newton’ın anlattıklarından yola çıkarak evi bulan Gwen gidip oraya yerleşir ve etrafa kendini Newton’ın eşi olarak tanıtır. Semt sakinleri ve hatta o civarda oturan Newton’ın ailesi Gwen’e bayılırlar. Durumu öğrenen Newton ise bunu bir avantaj olarak değerlendirip Becky’yi kıskandırmayı planlar. Birliktelikleri hem Gwen’in hem Newton’ın işine gelmektedir ama vakti geldiğinde ayrılmaları pek kolay olmayacaktır.

Künye :
Y: Frank Oz
O: Steve Martin, Goldie Hawn
Komedi/Romantik
1992

TwitterTwitter Takip

Richard Nixon’a Suikast filmini online izle 25 haziran Cnbc-e

Hayattaki başarısızlığının faturasını, o sıralarda başı dertte olan Başkan Nixon’a çıkaran küçük adamda Sean Penn’i izliyoruz.

1974’te, Samuel Joseph Byck adlı biri uçak kaçırmaya kalkışmıştı. Niyeti, o uçakla Beyaz Saray’a uçup Başkan Nixon’u öldürmekti. Beyaz Saray’ın çimenlerine çalıntı bir helikopterle inen bir askeri pilota ilişkin haber, ona bu sıradışı suikast girişimi için esin vermişti. The Assassination of Richard Nixon’ın yönetmen/senaristi Niels Mueller, işte bu gerçek olaydan yola çıkmış. Sam Byck, yalnız, beceriksiz bir adam. Sorunlarının mimarı genelde kendisi olsa da ailesinin, dostlarının, işvereninin, kısacası bütün dünyanın ona haksızlık ettiğini düşünüyor. Müşterilere fiyatlar hakkında yalan söylemediği için işinden atılıyor, ama aynı zamanda arkadaşlarını da sürekli aldatıyor. Dünyası yıkılırken, faturayı o sıralar Watergate’in gölgesi altında kalmış, yakında da görevinden ayrılacak olan Başkan Richard Nixon’a çıkarıyor.

Orijinal Adı :THE ASSASINATION OF RICHARD NIXON Yönetmen :NIELS MUELLER Oyuncular :SEAN PENN, NAOMI WATTS, DON CHEADLE, JACK THOMPSON Yapım Yılı :2004

TwitterTwitter Takip

Aşkın İki Yüzü dizisinin oyuncuları kimdir resimleri

Star TV, bir dönemin fenomeni olan pembe dizileri yeniden izleyicisiyle buluşturuyor.

7 Haziran Pazartesi günü başlayan, İspanya’da ilgiyle izlenen Perro Amor- Aşkın İki Yüzü’nde iki kuzenin bir aşk iddiasını konu alıyor.

OYUNCULAR:
Carlos Ponce……. Ana Lucia Dominguez
Khotan Fernandez Maritza Rodriguez
Veronica Montes… Carlos Ferro
Patricia de Leon… Maritza Bustamante
Adrian Carvajal….. Dayana Garroz

TwitterTwitter Takip

sohbet

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template