Kapat !
israil'in saldırısı ve kabul edilen deklarasyon metni-Bilgi Dersanesi

ADS

-

2 Haziran 2010 Çarşamba

israil'in saldırısı ve kabul edilen deklarasyon metni

İsrail'i kınama deklarasyonuna imza atma krizi sona erdi. AKP Grup Başkanlığı da ortak hazırlanan deklarasyona imza attı. CHP Grup Başkan Vekili Kemal Anadol, Ak Parti'nin son anda karar değiştirmesini "Korktular ve imzaladılar" sözleriyle özetledi. Anadol, "Kamuoyunun ve muhalefetin baskısından korktular imzaladılar" diye konuştu.

Ortak deklarasyon TBMM'de Başkan Yardımcısı Güldal Mumcu tarafından okundu. Deklarasyonda, Gazze'ye uygulanan ambargonun kaldırılmasına yönelik vurgu yapılarak, "Türk milleti insanlık dışı ambargonun kaldırılmasını bekliyor." denildi.

Genel Kurulda kabul edilen deklarasyonda şu ifadelere yer verildi:

“Türkiye Büyük Millet Meclisi, İsrail Silahlı Kuvvetlerinin 31 Mayıs 2010 Pazartesi sabahı, çoğunluğu Türk olan, 32 ülke vatandaşının bulunduğu insani yardım taşıyan gemi konvoyuna yaptığı ve çok sayıda masum insanın ölümüne ve yaralanmasına yol açan insanlık dışı saldırıyı şiddetle ve nefretle kınamaktadır. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralılara acil şifalar dilemektedir.

Bu saldırı, Birleşmiş Milletler yasasının ve uluslararası hukukun açık bir ihlalidir.

TBMM, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin bu olaydan dolayı İsrail'i kınayan ve yaptırımlar öngören bir kararı en kısa zamanda kabul etmesini beklemektedir. Bu menfur saldırının bütün boyutlarıyla araştırılması için bağımsız bir uluslararası soruşturma komisyonu kurulmalıdır.

İsrail Hükümeti, bu saldırı dolayısıyla resmen özür dilemeli, olayın sorumlularının yargılanarak cezalandırılmalarını sağlamalı, saldırının mağdurlarına tazminat ödemelidir.

Türkiye, İsrail'e karşı milli ve uluslararası yargı yollarına başvurmalıdır.

TBMM, Türk Hükümeti'nden, İsrail ile siyasi, askeri ve ekonomik ilişkilerimizi gözden geçirmesini ve gerekli etkin önlemleri almasını beklemektedir.

TBMM, bu saldırıya karşı halkımızın gösterdiği haklı tepkileri saygıyla karşılamaktadır.

TBMM, bu tepkilerin şiddete dönüşmeyeceğine ve Türkiye'deki Musevi vatandaşlarımızı incitici bir nitelik taşımayacağına inanmaktadır. İsrail Hükümeti'nin saldırgan tutumuna karşı gösterilen tepkiler, İsrail milletini hedef almamalıdır.

TBMM, her zaman olduğu gibi Filistin halkı ile dayanışma içindedir ve Gazze'ye yönelik insanlık dışı abluka ve ambargonun derhal kaldırılmasını beklemektedir.”

Ak Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç, CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ve BDP Grup Başkanvekili Ayla Akat Ata'nın imzalarının yer aldığı deklarasyon, Genel Kurulda oy birliğiyle kabul edildi.

VURAL: MEMNUNİYET VERİCİ

MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural ise AKP'nin nasıl ikna edildiği sorumuza, "Sanırım kamuoyu hassasiyeti, basının tavrı etkili oldu ve imzaladılar. Bu noktaya gelinmiş olması memnuniyet verici" dedi.

ANADOL: KORKTULAR

CHP Grup Başkan Vekili Kemal Anadol, AKP'nin son anda karar değiştirmesini "Korktular ve imzaladılar" sözleriyle özetledi. Anadol, "Kamuoyunun ve muhalefetin baskısından korktular imzaladılar" diye konuştu TwitterTwitter Takip

1 yorum:

  1. israil - akp savaşı

    Akp ve tayip, uyduruk nedenlerle ülkeyi savaşa sokmak için elinden geleni yapıyor. Yardım gemisi yalanı altında uyduruk senaryolar ve cahil milleti kandırmaca oyunları, düzeysiz ve saçma sapan lak lak eden bir medya tek farkları amblemlerinin farklı olması..

    Akp ve onun yandaşları olan hem piyon hem de efendileri olan softa cahil sürüsünün kışkırtmasına gelmemeli Türk Milleti !..

    Kimse savaştığı kimselere ülkesinin içinden yardım geçmesine izin vermez, başka bir yol varken niye o yol tercih edildi ? Yoksa amaçları yardım değilmiydi..


    Arapların kılı arapları korumak için kıpırdamazken, medeni bir ülke düzmece yollarla sırf aptal ve oyuncu akp iktidarı yüzünden anarşist ve aşırıcı gösteriliyor. O savundukları topraklardakiler, tarih sahnelerinde müslümanlarıda Türkleride arkalarından vurup dış güçlere piyon olmuşlardır, şimdiki kürtlerde aynı senaryonun içinde onlarda günün birinde bu sona layık olacak görünen o ki.. Teröristlerde aynı arap ülkesinde yetiştilip zamanında ülkemizde terör başlamıştır, şimdi biz bunlar için ülkemizin itibarını lekeliyoruz, şerefice yapılan bir iş değil, cesaret ya da din ile ilgili bile değil; ne yapılmak isteniyor kutsal denilen mekanlar mı ele geçirilecek ve bu mekanlar hangi ülkenin olacak ?

    YanıtlaSil

sohbet

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template