Kapat !
Başbakan Erdoğan'ın Sakarya referandum Mitingi Konuşması-Bilgi Dersanesi

ADS

-

18 Ağustos 2010 Çarşamba

Başbakan Erdoğan'ın Sakarya referandum Mitingi Konuşması

Başbakan Erdoğan'ın Sakarya referandum Mitingi Konuşması Erdoğan referandum mitingleri kapsamında Sakarya dan Muhalefete yüklendi. Erdoğan YARSAV, medya ve CHP nin birlikteymiş gibi hareket ettiğini söyledi. Erdoğan başörtü konusunda da muhalefeti topa tuttu

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Hırsızlığa göz yummuyoruz, yolsuzluğa geçit vermiyoruz, statükoya aldanmıyoruz.

Biz, bizden öncekilerin söylediği gibi, 'Böyle gelmiş, böyle gider' demiyoruz. Sizden aldığımız destekle, sizlerin hayır dualarınızla, sizin bize yüklediğiniz emaneti namusumuz, şerefimiz biliyor, o emaneti yere düşürmüyoruz'' dedi.

Erdoğan, partisince Sakarya Kent Meydanı'nda yapılan mitingde konuştu. Tüm Sakaryalıların ramazan ayını tebrik eden Erdoğan, ''Ramazan'ın ülkemize, milletimize, tüm İslam dünyasına, insanlığa, barış, huzur getirmesini Allah'tan temenni ediyorum'' dedi.

Bugün, Sakarya'da 18'inci mitinglerini yaptıklarını ifade eden Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:

''Bingöl'den başladığımız yolculukta bugün Sakarya'dayız. Bingöl bize 'evet' dedi. Elazığ bize 'evet' dedi. Adıyaman, Malatya, Kütahya, Balıkesir, Hatay, Adana, Aydın, Denizli, Afyonkarahisar 'evet' dedi. Eskişehir, Isparta, Antalya, İzmir, Rize, Trabzon, dün Erzurum bize gür bir sesle 'evet' dedi.

Peki, Sakarya 'evet' diyor mu? Sakarya, Türkiye'nin ufkunu aydınlatacak bu büyük değişime 'evet' diyor mu? Sakarya, darbe Anayasası yerine milletin Anayasa'sına 'evet' diyor mu?

Büyük Türkiye mücadelemizde yanımızda mısınız? Demokrasi mücadelemizde yanımızda mısınız? İleri demokrasiye 'evet' mi? Özgürlüklere 'evet' mi?

Sevdamız millet, kararımız evet, sevdamız millet oyumuz evet. Bütün Türkiye 'evet' diye haykırıyor. 81 vilayetimiz 'evet' diye haykırıyor.''

'BUGÜN, YENİ ŞEYLER SÖYLEMEK LAZIM'

Erdoğan, milletin, ülkenin her zaman değişimden yana olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

''Ne güzel söylemiş Hazreti Mevlana: 'Her gün bir yerden göçmek ne iyi, her gün bir yere konmak ne güzel, bulanmadan, donmadan akmak ne hoş, dünle gitti cancağızım, düne ait ne varsa bugün, yeni şeyler söylemek lazım.'

Evet, şu Sakarya Nehri gibi, bulanmadan, donmadan akıyoruz. Bir ayağımız burada, milletimizin içinde, diğer ayağımızla, adeta pergel gibi dünyayı kucaklıyoruz.

Hırsızlığa göz yummuyoruz, yolsuzluğa geçit vermiyoruz, statükoya aldanmıyoruz. Biz, bizden öncekilerin söylediği gibi, 'Böyle gelmiş, böyle gider' demiyoruz.

Sizden aldığımız destekle, sizlerin hayır dualarıyla, sizin bize yüklediğiniz emaneti namusumuz, şerefimiz biliyor, o emaneti yere düşürmüyoruz.''

Erdoğan, yedi buçuk yılda, her alanda Türkiye'ye ilkleri yaşattıklarını ifade ederek, şunları söyledi:

''Türkiye'nin milli gelirini ilk kez 700 milyar doların üzerine çektik. Kişi başına düşen milli geliri ilk kez 10 bin doların üzerine çıkarttık.

İhracatı ilk kez 100 milyar doların üzerine çıkarttık. Enflasyon, 30 yıl aradan sonra ilk kez bizim dönemimizde tek haneli oranlara düştü; yüzde 30'dan aldık, 7,6'ya indirdik.

Biz iktidara geldiğimizde Türkiye ekonomisi dünyada 26'ncıydı, ama şimdi dünyanın 17'ncisi oldu. Nereden nereye...

Devletimizin kamu net borç stoku biz göreve geldiğimiz zaman yüzde 74'tü ama şimdi yüzde 45'e düştü. Nereden nereye...

Bakınız devletin borçlanma faizi neydi biliyor musunuz? Yüzde 63. Yüz liraya 63 lira faiz veriyordu bu devlet. Şimdi 7-8. Hadi çıksınlar, 'hayır' desinler.

Diyemezler, işte bunu dedikleri gün batıyorlar zaten. Eğitimden sağlığa, adaletten emniyete, tarımdan enerjiye, ulaştırmaya Türkiye'yi ilklerle tanıştırdık.''

'İNSANLIĞIN SESİ OLDUK''

Avrupa Birliği sürecinde birçok ilki millete yaşattıklarını belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

''Suriye, Lübnan, Ürdün, Libya, Rusya, Sırbistan'la, daha birçok ülkeyle ilk kez vizeleri kaldırdık. Türkiye'yi dünyada itibarlı bir konuma yükselttik.

Ortadoğu'da devlet terörüne ilk kez biz dur dedik. Medeniyetler İttifakı girişimini başlattık, tüm dünyada kardeşlik dedik. G-20 Zirvelerine katıldık, yoksullarla küresel dayanışma dedik.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne üye olduk, barış dedik. Haiti'de depremzedelere el uzattık, Pakistan'da afetzedelerin yanında olduk, Afganistan'da okul, Kırım'da ev, Sudan'da su kuyuları inşa ettik.

Saraybosna'daki camilerimize, Üsküp'teki köprülerimize, Moğolistan'daki yazılı anıtlarımıza biz sahip çıktık. Kabil'de biz varız, Darfur'da biz varız, Bağdat'ta biz varız, Gazze'de biz varız, Kudüs'te biz varız. Hakkı biz savunduk, adaleti biz savunduk, biz insanlığın sesi olduk.''

Erdoğan, ''Gündemi belirlenen bir ülke değil, gündem belirleyen bir ülke olduk. Biz o ülkeyi, Türkiye'yi gündemde üst sıralardaki bir ülke haline getirdik.

Artık çevresini seyreden bir Türkiye yok, artık bakan bir Türkiye yok. Artık lokomotif bir Türkiye var'' diye konuştu.

***

Sakarya'nın benim dünyamda özel bir yeri var. Bir ilke daha imza atıyoruz. Ülkeye daha fazla özgürlük için daha fazla adım atıyoruz.

Bu topraklarda parya olmamak için mücedele verdik. Benim halkımabidon kafalı dediler. Sahillerde CHP kazandı AKP kaybetti dediler.

Eğer siz sahillerden kaymak takımını kastediyorsanız doğrudur. Ben 81 ilde her kesimin sözcüsü belediye başkanları çıkardık.

Biz anayasayı değiştireceğiz dedik. Değiştiremezsiniz dedik. Cumhurbaşkanı seçeceğiz dedik olmaz dediler. Çetelere mafyalara dokunmayın dediler.

Benim ülkemde başörtülü kızları üniversite kapısından geri çevirip özgürlük dediler. Nice hayatları umutları söndürdüler.

TBMM'de başörtü özgürlüğünün önünü açalım dedim. NHP ile 411 oy ile geçti. Arkadan ne oldu. Ana muhalefet lideri ne dedi ben çözerim dedi.

411 oyla parlementodan geçen başörtüsünü AYM'ye kim götürdü CHP değil mi? Senin o kararda imzan yok muydu? Hem mahkemete götüreceksin hem sorun çözerim diyeceksin. Dürüst ol dürüst...

Dersimin köylerini vergi vermediler diye kim bombaladı. İsmet İnönü yani CHP bombaladı. İşte sizin geçmişiniz bu gelin de bunu temizleyen.

Ben CHP MHP yönetimine değil oy veren kardeşlerime sesleniyorum. 12 Eylül'de iktidarı muhalefeti oylamayacaksınız. Geleceğimizi değerlendireceksiniz.

Asıl hesaplaşmayı 2011'in temmuzunda yapacağız. Onu konuşmaya gerek yok. Zamanı gelince halkın patlatacak.

Hep bakıyoruz kuyunun etrafında dolanıyorlar. Mecliste hiç anayasa konuşulmadı hep ilgisiz şeyler konuşuldu. Dediler ki vekillerine işi sağlama alıp hayır verin dediler.

Bize de vekalet verdiniz biz gittik evet dedik. 14 gün gece gündüz çalışmayı sürdürdük.

Ramazan'da bunların hakaretleri bitmiyor. Bizim aldığımız ders terbiye hakaret etmemeyi gerektirir. Bunların çirkin üslupları ufuklarının dar olduğunu gösteriyor.

Milletvekilleri görüyorsunuz istifa edip cesurca evet dediklerini açıklıyorlar. Dikkat edin hiçbir yerde anayasanın içeriğine girmiyorlar.

Sandıktan çıkan her hayır CHP'nin ve BDP'nin işine yarayacaktır. Gelecek seçimde kime oy verirsen ver ama burada anayasaya oy veriyorsun.

13 Eylül sabahı Türkiye bir başka ayağa kalkıyor... Bunlara gereken dersi sandıkta vermeye evet mi?

Türkiye'de kendi içlerinde bir kast sistemi kurmuşlar. Hakim savcıları kendilerince atıyorlar. Geçen gün bakıyorsunuz. CHP YARSAV belli bir medya grubu birlikte hareket ediyor.

ben size nasıl güveneyim. Eskiden poliste PolDer PolBir vardı. Eğitimde vardı. Mahvettiler. Hukuk sistemini birilerinin arka bahçesi olmaktan çıkarıyoruz. Üstünlerin hukukundan hukukun üstünlüğüne gidiyoruz.

TwitterTwitter Takip

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

sohbet

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template