Kapat !
İsrail ABD bayraklı gemiyi de bastı-Bilgi Dersanesi

ADS

-

31 Mayıs 2010 Pazartesi

İsrail ABD bayraklı gemiyi de bastı

ABD bayraklı gemiyi de bastılar
İsrail'in operasyonuna hedef olan yardım filosunda 7 gemi bulunuyordu. Bunlardan İrlanda bandıralı olanı, diğer gemilere yetişemediği için geride kalmıştı.

Kalan 6 geminin üçü Türk, ikisi Yunan ve biri de ABD bayrağı taşıyor. İsrail operasyon yapılan gemiler arasında sadece Mavi Marmara isimli Türk gemisinde direnişle karşılaşıldığını, diğerlerindeki arama işlemlerinin olaysız şekilde yapıldığını açıkladı.

Filoya operasyonun İsrail'in karasularına 77 mil mesafede düzenlendiği bildiriliyor. Dolayısıyla, bu operasyon İsrail karasularında değil teknik olarak uluslararası sularda yapıldı.

Birçok uluslararası hukuk uzmanına göre, bir ülkenin bayrağını taşıyan geminin uluslararası sularda vurulması casus belli (savaş nedeni) sayılabilir.

Uluslararası hukukta açıkça savaş nedenleri tarif etmek hukuka aykırı sayılsa da devletler olası gerginliklerde hangi durumları savaş nedeni sayacağını ilan edebilme hakkına sahip.

Dolayısıyla şimdi Türkiye ve Yunanistan'ın yanı sıra ABD'nin de kendi bayrağını taşıyan gemiye saldırı düzenleyen İsrail'e karşı takınacağı tutum merak ediliyor.ABD teknesine İsrail baskını TwitterTwitter Takip

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

sohbet

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template