Kapat !
İsrail hükümeti operasyonun arkasındayız dedi-Bilgi Dersanesi

ADS

-

31 Mayıs 2010 Pazartesi

İsrail hükümeti operasyonun arkasındayız dedi

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, Gazze'ye yardım götüren gemilere yapılan operasyonun arkasında olduklarını söyledi. Netanyahu, yaşanan olaylar üzerine yarın yapılması planlanan Washington gezisini iptal etti.

Başbakanlık'tan yapılan açıklamaya göre, Kanada'da bulunan Netanyahu, İsrailli diplomat ve güvenlik yetkilileriyle yaptığı telefon görüşmesinde orduya "tam destek" verdiğini söyledi.

Netanyahu'nun görüşmede ayrıca operasyon sırasında "yaralananların sağlık durumu" hakkında da bilgi istediği ifade edildi.

İsrail'in düzenlediği operasyon sonucunda en az 10 kişinin öldüğü, çok sayıda kişinin de yaralandığı açıklanmıştı. Hayatını kaybedenlerin arasında Türklerin de bulunduğu bildirilirken, İsrail ordusu operasyonda 7 askerinin de yaralandığını belirtmişti.

Yaşanan olayların ardından Netanyahu'nun yarın yapılması beklenen Washington gezisi iptal edildi. Netanyahu'nun son aylarda yeni yerleşim birimleri nedeniyle bozulan ABD-İsrail ilişkilerini düzeltmek amacıyla Obama'yla biraraya gelmesi bekleniyordu.

Görüşmede, Gazze yarım konvoyuna düzenlenen saldırının da ele alınacağı tahmin ediliyordu. Başbakanlık'tan yapılan açıklamada, gezinin iptal edildiği duyuruldu. TwitterTwitter Takip

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

sohbet

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template