Kapat !
Bülent Arınç'tan israile sert tepki-Bilgi Dersanesi

ADS

-

2 Haziran 2010 Çarşamba

Bülent Arınç'tan israile sert tepki

İsrail bu cinayetlerin karşılığını verecek!

İsrail bu cinayetlerin karşılığını verecek!

İsrail'den dönen yardım gönüllülerini karşılayan Bülent Arınç, yaptığı konuşmada "İsrail bu cinayetlerin karşılığını hukuk içinde verecek" dedi

İsrail'den dönecek Gazze'ye yardım gönüllülerini karşılamak üzere İstanbul'da Atatürk Havalimanı'nda bulunan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç açıklamalarda bulundu.

İsrail'den, THY'ye ait 3 uçakla 466 yolcu ve 9 cenazenin Türkiye'ye getirilmekte olduğunu bildiren Arınç, şunları kaydetti:

"Özlemle beklediğimiz dostlarımız bir süre sonra İstanbul'a varacak. Mavi Marmara gemisine binen Türkiye'den ve 32 ülkeden gönüllü insan aylardır abluka altında olan Gazze'ye yardım götürmek amacıyla birleşmişlerdi. İsrail askerleri gemiye inmek suretiyle pek çok kişinin ölümüne, pek çok kişinin yaralanmasına neden olan bir katliam yaptılar. Bu bir korsanlıktır. Bunun hiçbir hukukta ismini bulamazsınız. İHH, yıllardan beri masum ve mazlum insanlara yardım amacıyla faaliyet gösteriyor. Hepimiz onları uğurladık ve sağ salim dönmelerini bekledik. Bu olay karşısında diplomasi alanında gereken her şeyi yaptık. Türkiye Cumhuriyeti bütün ağırlığını ortaya koydu ve İsrail hükümetinden bu taleplerini yerine getirmesini sağladı. Yaralılar üç ambulans uçakla Ankara'ya inmişlerdir. Gönüllülerin Türkiye'ye hareketi gecikti. Uçağa binmelerine rağmen saatlerce uçak içinde kaldılar. Defalarca kontrol edildiler. 4 milletvekili arkadaşımız da önceden gidip onlara yardım etti. Bütün bu çabalar sonunda uçaklar harekete geçti. 466 yolcu ve 4 milletvekili arkadaşımız, 9 da cenaze geliyor. Belki de tarihin en önemli insanlık hareketini başarıyla sonuçlandırdılar. Milletimize bu insanlık hareketini kazandırmış olan gönüllü kardeşlerimizi tebrik ediyoruz. İsrail'in yaptığı bu cinayetlerin karşılığı hukuk içinde sorulacaktır."

TwitterTwitter Takip

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

sohbet

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template