Kapat !
İsrailden dönen yaralıları karşılama töreni taksim mitingi video izle-Bilgi Dersanesi

ADS

-

2 Haziran 2010 Çarşamba

İsrailden dönen yaralıları karşılama töreni taksim mitingi video izle

Türkiye'den Gazze'ye yardım götürmek üzere yola çıkan gemilere İsrail'in saldırısında yaralanan iki kişiyi taşıyan Sağlık Bakanlığının ambulans uçağı Etimesgut Havaalanı'na indi. Yaralılar buradan Atatürk Hastanesi'ne götürüldü. Yaralılar, müdahale ve tedavi için tüm hazırlıkların tamamlandığı Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Gece 00.45 sularında da diğer yaralıları taşıyan iki askeri uçak Etimesgut Havaalanı'na indi. Bu yaralılar da diğer yaralılarla aynı hastaneye kaldırıldı.

Video için tıklayın

Yaralılar Atatürk Hastanesi'ne götürüldü

Yaralıların sağlık durumu

Akdağ ve Davutoğlu havaalanında

Gönüllüler ve cenazaler havaalanında

Havaalanında bulunan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Ankara'ya getirilenlerden birisinin Türk vatandaşı İmdat Avli diğerinin de İrlandalı olduğunu belirtti. Bakan Akdağ, iki askeri uçağın da toplam 17 yaralıyla 22.45'te Türkiye'ye hareket ettiğini bildirdi.

TÜRKİYE'YE NAKLEDİLEN YARALILARIN İSİMLERİ AÇIKLANDI

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından yapılan açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Sağlık Bakanlığına ait ambulans uçaklarla yurda getirilen yaralıların kimliklerinin belirlendiği bildirildi.

Açıklamaya göre, askeri ambulans uçakla nakledilen yaralıların kimlikleri şöyle:

''Osman Çalık, Mehmet Yıldırım, İsmail Yeşildağ, Abdülhamit Ateş, Muharrem Güneş, Reveha Gümrükçü, Kenan Akçil, Canip Tunç, Mustafa Beterhan, Ekrem Küçükköse, Fatih Kavaktar, Mustafa Bakırhan, Adem Bakıcı, Muhyettin Yıldırım, Erkan Bayfidan, Suat Coşmaz, Sadettin Furkan, Murat Taşkın.''

Sağlık Bakanlığı uçak ambulansı ile getirilen yaralıların ise İmdat Avli ile İrlanda vatandaşı Almahti Alharati olduğu bildirildi.

GÖNÜLLÜLER VE CENAZELERİ TAŞIYAN UÇAKLAR iSTANBUL'A İNDİ

İsrail'deki cenazeler ve yardım gönüllülerini taşıyan ilk uçak saat 02.20'de, hemen ardından 02.30'da ikinci İstanbul Atatürk Havalimanı'na indi. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, piste ilk inen THY'nin Boeing 777 uçağına girerek yolculara "Hoşgeldiniz" dedi. Gönüllüler, uçaktan inerken zafer işareti yaptı. Gönüllüler ilk olarak Adli Tıp Kurumuna götürülerek 'kanserojen madde' testleri yapılacak. İsrail'de yedikleri yiyecekler konusunda bulunan şüphe testler sonucunda belirlenmiş olacak. Cenazeler, uçağın yanına yanaştırılan Adli Tıp Kurumu'na ait araçlarla ölüm nedenlerinin tespit edilmesi için götürüldüler.

BİNLERCE İNSAN TAKSİM'DE TOPLANDI

Taksim'de düzenlenen İsrail'i protesto eylemi sona erdi. Taksim Meydanı'nda akşam saatlerinde başlayan eylem yaklaşık 5 saat sürdü. Alanı dolduran yüzlerce kişi "Katil İsrail" sloganları atarak, insani yardım malzemesi taşıyan gemilere saldıran İsrail'i protesto etti. Eylemde Türk ve Filistin bayraklarının yanı sıra Yunan bayrakları da taşındı. Yardım gönüllülerinin İsrail'den dönüşlerinin geç saati bulması nedeniyle eylem onları beklemeden bitirildi. Olaysız şekilde d TwitterTwitter Takip

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

sohbet

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template