Kapat !
KILIÇDAROĞLU GRUP TOPLANTISI chp'ye yeni katılan isimler-Bilgi Dersanesi

ADS

-

1 Haziran 2010 Salı

KILIÇDAROĞLU GRUP TOPLANTISI chp'ye yeni katılan isimler

Kılıçdaroğlu'ndan 2 sürpriz

Ankara Bağımsız Milletvekili Emrehan Halıcı ve Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç, CHP'ye katıldı.

Halıcı ve Genç'in katılımıyla CHP'nin milletvekili sayısı 99'a yükseldi, bağımsızların sayısı ise 10'a düştü. Kılıçdaroğlu'nun ilk grup toplantısında Baykal'da hazır bulundu.

TBMM'deki sandalye dağılımında son durum şöyle:

AK Parti 336
CHP 99
MHP 69
BDP 20
Bağımsız 10
DSP 6
DP 1
TP 1
Boş 8
Toplam 550

BAYKAL YANLIŞ ANONS KURBANI

İstifa ettikten sonra ilk kez CHP'nin grup toplantısına katılan Deniz Baykal salona girdiğinde partililer Kılıçdaroğlu geldi zannedip "Başbakan Kemal" sloganları attı.

NTV'nin haberine göre, toplantıya katılan diğer ilginç isimler ise eski başkan Deniz Baykal ve kaset olayında ismi geçen Nesrin Baytok'tu. Salondaki CHP'liler, Baykal salona girdiğinde gelenin Kılıçdaroğlu olduğunu zannedip "Başbakan Kemal" sloganları attılar. Böylece Baykal, salona "Başbakan Kemal" sloganları altında girmiş oldu.

DHA'nın haberine göre, Kemal Kılıçdaroğlu CHP Genel Başkanı sıfatıyla ilk grup konuşmasını yaptı. Eski CHP lideri Deniz Baykal da Kılıçdaroğlu'nu dinleyenler arasındaydı.

KILIÇDAROĞLU GRUP TOPLANTISINDA KONUŞTU

Kılıçdaroğlu, 22-23 Mayıs tarihinde yapılan 33. Olağan Kurultay'ın ardından gerçekleştirilen ilk grup toplantısında yaptığı konuşmada, kurultayın büyük bir heyecan ve coşku içinde geçtiğini, bu duyguları tüm Türkiye'ye yaymaları gerektiğini söyledi.

CHP'nin güzel bir demokrasi geleneğine sahip dünyanın en köklü ve eski partilerinden biri olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, siyasette insanı odak aldığını, etnik, kimliğe ve inançlara saygıyla yaklaştığını belirtti.

Kılıçdaroğlu, ''Onun için kurultayımızda bir demokrasi şöleni gerçekleştirdik ve sağlıklı bir doğum yaptık. Umuyorum bundan sonra hedefimiz Başbakanlık ve CHP'nin iktidarı. Kurultayımızdan sonra AKP'den belli kurmayların ezberlerinin bozulduğunu biliyoruz. Onların daha ezberlerini çok bozacağız. Şimdi benim bürokraside çalıştığım döneme ait dosyalarımı istiyorlarmış, 'acaba bir şey bulabilir miyiz' diye. Dosyayı değil, çocukluğumdan bu yana ne istiyorsanız hepsini getirim. Boğazımızdan haram lokma geçmedi, yetim hakkı yemedik, hırsızlarla mücadele ettik bundan sonra da mücadele etmeye devam edeceğiz'' diye konuştu.

Kurultay'ın ardından maden ocağı göçüğünün yaşandığı Zonguldak'a gerçekleştirdiği ziyaret hakkında bilgi veren Kılıçdaroğlu, Türkiye'deki iş kazalarının yüzde 98'inin önlenebilir olduğunu, bu kazaların kaderle ilgisinin bulunmadığını söyledi.

Madenlerdeki taşeronlaşmaya da değinen Kılıçdaroğlu, ''Maalesef 30 işçimizin hayatını kaybetmesinin temelinde taşeronlaşma var'' dedi.

Kılıçdaroğlu, ''Devlet eğer eleman istihdam edecekse iş yasası var, iş yasasının gereklerine göre elemanını alır ve istihdam eder. Taşeron aracılığıyla eleman istihdam etme devletin köleleştirme düzeninin bir sonucudur. Ve bu AKP iktidarının bir politikasıdır bu politikayı da şiddetle reddediyoruz'' diye konuştu.

TwitterTwitter Takip

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

sohbet

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template