Kapat !
Başbakan Erdoğan İzmit kocaeli mitingi konuşması video izle-Bilgi Dersanesi

ADS

-

18 Ağustos 2010 Çarşamba

Başbakan Erdoğan İzmit kocaeli mitingi konuşması video izle

Başbakan Erdoğan İzmit'te

18 Ağustos 2010 Çarşamba 18:03

Muhalefet partilerine yüklenen Başbakan Erdoğan İzmit’te Anayasa Değişikliği'ni anlattı.

Adalet Bakanlığı ve HSYK arasındaki atama krizine Başbakan Erdoğan İzmit'te değindi. Erdoğan HSYK'yı ideolojik davranmakla suçlayarak şunları söyledi:

'Anayasa Mahkemesi ve HSYK'nın yapısın değiştiriyoruz ve kapalı devre sistemine son veriyoruz. Şu anda HSYK'daki çalışmalara ara verildi. Yine ideolojik yaklaşımlar devreye girdi. Bir mahkemeyi tamamen tasfiye etmeye çalıştılar. Bunlar hakim ve savcı arkadaşlarına güvenmiyorlar. Bunların hepsi tezgah..'

“Gündemi Türkiye belirliyor”

Başbakan Erdoğan, dün kendi sorunlarını çözemeyen Türkiye’nin bugün dünyanın her noktasına yardım el uzattığımı kaydederek, “Dün kendi tarihi mirasına sahip olamayan bir Türkiye vardı. Bugün dünyada gündem belirleyen bir Türkiye var” dedi.

“AKP kazanmasın da, ülke kaybetsin”

İktidara geldiklerinden beri sözlerinin arkasında olduklarını belirten Erdoğan, “Her şeye doğru demek ahmaklık yanlış demek de zorbalıktır. Ak Parti kazanmasında ülke kaybetsin diyorlar. Ülke de benim sevgili milletim de kazanacak. Milleti aşağılayanlar kaybedecek. Millete bidon kafalı diyen göbeğini kaşıyan adam diyen kaybedecek” diye konuştu.

“Biz sizi biliriz”

İzmit mitinginde de başörtüsü konusuna değinen Erdoğan şöyle devam etti: “Başörtüsü konusunda 411 oyla meclisten geçti. 550'nin 411'i buna evet dedi. Şimdi çıkmış ana muhalefetin lideri çıkmış başörtüyü ben hallederim diyor. Dürüst ol samimi ol. Bunu siz götürdünüz AYM'ye onda imzan yok mu? Yoksa o zaman ölü müydün. Dersim'de doğmamıştın bunda ölü müydün? Dürüst ol ya CHP'nin geçmişinde böyle bir şey var mı? Çarşaflı kardeşlerimizi tekme tokat dışarı attınız. Biz sizi biliriz. Malum medyanın en büyük gazetesi o gün özgürlük olayına kaosa kalkan 11 el olarak yazdı. Bunları özgürlük anlayışı bu.”

“Ülkeyi biz mi yönetiyoruz, siz mi?”

Erdoğan, "Ben bir vali atayacağım ona bile karışıyorlar. Bir il turizm müdürünü 23-24 kere biz değiştirdik onlar göreve iade etti. Yav biz mi yönetiyoruz yoksa siz mi? Millet meclisinde mensuplarına oy kabinine gitmeyin diyenler milletime sandığa git hayır de diyor. Sen gitmedin milleti ne yüzle gönderiyorsun. Bak işçi ve emekli kardeşim iki ayrı sendikaya üye olma yolun açılıyor. Daha güçlü hakkın aranacak değil mi? Memurlara da toplu sözleşme hakkı getiriyoruz. Değerli kardeşlerim bu değişikliğin içeriğine karşı çıkamıyorlar” dedi.

“Bunların derdi üzüm yemek değil, bunların derdi bağcıyı dövmek” diyen Erdoğan, Anayasa değişikliğine verilecek her ‘evet’in işçilerin haklarının gelişmesi, sanayinin patlaması anlamına geldiğini söyledi.

“HSYK ideolojik davranıyor”

HSYK’da yine ideolojik yaklaşımların devreye girdiğini ifade eden Başbakan Erdoğan, “Anayasa Mahkemesi ve HSYK'nın yapısın değiştiriyoruz ve kapalı devre sistemine son veriyoruz. Şu anda HSYK'daki çalışmalara ara verildi. Yine ideolojik yaklaşımlar devreye girdi. Bir mahkemeyi tamamen tasfiye etmeye çalıştılar. Bunlar hakim ve savcı arkadaşlarına güvenmiyorlar. Bunların hepsi tezgah” şeklinde konuştu.

“Ah ah ne çileler çektik”

AKP iktidarından önce hastanelerde ilaç kuyruğunda beklendiğini kaydeden Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ah ahhh. ne çileler çektik. Giderdik hastanede ilaç kuyruğuna reçeteyi uzatırdık birini al ikisini git eczaneden al. Bunları biz yaşadık. İstediğin hastaneye gidebiliyorsunuz. Her şey tam değil farkındayım. Hedefimiz önce insan sonra devlet. Artık hepinizin aile hekimi olacak. TOKİ aracılığıyla Kocaeli'nde 7 bin konutu sahiplerine teslim ettik. 7.5 senede 79 km bölünmüş yaptık. İnşallah hızlı tren de buradan geçecek. Gelin 12 Eylül'de bembeyaz bir sayfa açalım. Şimdi merhum Menderes'in ifadesiyle söz sizdedir. Ben de diyorum ki karar da sizde, mühür de sizde.”


Haber Kaynağı :
TwitterTwitter Takip

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

sohbet

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template