Kapat !
Facebook intikam yeri haline geliyor-Bilgi Dersanesi

ADS

-

18 Ağustos 2010 Çarşamba

Facebook intikam yeri haline geliyor

Sosyal paylaşım sitesi Facebook adeta intikamların alındığı platform haline getirildi
18 Ağustos 2010 Çarşamba, 14:16:31
İntikam almak istediği kişi hakkında sayfa açanlar, istedikleri gibi iftira, hakaret ve yalana başvurarak küçük düşürmeye çalışıyor. Hatta eski işyerleri hakkında sayfa açıp ürünlerinin boykot edilmesini isteyenler bile var.
SOSYAL paylaşım sitesi Facebook terk edilen sevgililerin, kavga eden arkadaşların, eski işyerinden tazminatını alamayanların 'intikam' sayfası haline geldi. Yapılan araştırmalar 2009 yılında Facebook nedeniyle 480 kişinin savcılıklara başvurduğunu ortaya koyarken bu sayı 2010 yılının ilk 7 ayında 700 şikayetçiye yükseldi. İşte Bilişim Suçları Polisi'nin gelen şikâyetler üzerine ortaya çıkardığı Facebook intikamları:

ESKİ SEVGİLİ OYUNU
Mimar S.A. Kadıköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na Facebook'ta adı kullanılarak bir sayfa açıldığını, buraya müstehcen ifadeler ile cep telefon numarasının yazıldığını bildirdi. "Ücretli ilişkiye girerim" ifadesi nedeniyle telefon numarasının sürekli arandığını ve bu nedenle yeni bir numara almak zorunda kaldığını kaydetti. Bilişim Büro Amirliği ekipleri IP numarasından şüphelinin adresini belirleyerek yaptığı baskınla gerçek ortaya çıktı. Gözaltına alınan A.C.'nin genç mimarın eski sevgilisi olduğu, kendisini terk ettikten sonra başka kişilerle evlenmesin diye sayfayı açtığı belirlendi.

'İNTİKAM İÇİN YAPTIM'
A.L. adlı bir kadın ise Pendik Cumhuriyet Savcılığı'na başvurarak lise öğrencisi kızı C.L.'nin Facebook'taki sayfasına ait şifrenin kırıldığını ve buraya müstehcen içerikli yazılar ile resimler konulduğunu bildirdi. Polis, liselinin profiline ait sayfaya giren kişinin sınıf arkadaşı M.Y olduğunu belirledi. 15 yaşındaki M.Y., ifadesinde, C.L. ile tartıştığını, intikam için bu yönteme başvurduğunu söyledi.

ARKADAŞ TUZAĞI
Sarıyer Cumhuriyet Savcılığı'na başvuran T.K. da lise birinci sınıf öğrencisi kızı F.K.'nın kişisel bilgileri ve fotoğrafları ile bir Facebook sayfası oluşturulduğunu, burada müstehcen cümlelere yer verildiğini söyledi. Polis F.K. adına Facebook sayfası açan kişinin ise aynı okulun öğrencileri M.S , T.K. ve A.R. olduğunu ortaya çıkarttı. 3 arkadaş hakkında yaşları küçük olması nedeniyle Çocuk Şube'de işlem yapıldı.

TAZMİNAT İNTİKAMI
Sarıyer'de bir firma yetkilisi L.K. ise savcılığa başvururak, "Bizim firmanın ürünlerini boykot etmek için Facebook sitesinde gruplar oluşturulmuş. İşlerimiz sıkıntıya sokuluyor" dedi. Polis, grup kuran kişinin K.S. olduğunu belirledi. Gözaltına alınan K.S. işyerinin eski çalışanı çıktı. K.S. tazminatını alamadığını, intikam için grup kurduğunu söyledi.
Mustafa ŞEKEROĞLU / AHT
TwitterTwitter Takip

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

sohbet

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template